rotswater

Het Rots & Waterprogramma kan beschouwd worden als een weerbaarheidsprogramma, maar een dat zich onderscheidt van andere programma's door zijn meervoudige doelstelling en het brede pedagogische perspectief waarbinnen de training van weerbaarheid een wezenlijke, natuurlijke functie vervult. De ontwikkeling van de fysieke weerbaarheid is niet alleen doel op zich maar is vooral ook een middel om mentale en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Het programma is fysiek en wordt ondersteund d.m.v. korte groepsgesprekken waarin ruimte is voor zelfreflectie en het maken van korte opdrachten.

 

Jongens beschikken over een enorme dosis energie die uitnodigt, en soms dwingt, tot bewegen. Daarnaast is het zo dat de meeste jongens, vergeleken met de meeste meisjes, meer moeite hebben met het verwoorden van gedachten, gevoelens en emoties. Jongens volgen meer een fysiek-emotionele ontwikkelingsweg (zelfkennis door bewegen, doen, onderzoeken) Meisjes volgen meer een verbaal/rationeel-emotionele ontwikkelingsweg. (zelfkennis door reflectie en verbale communicatie). De psycho-fysieke didactiek van het Rots en Waterprogramma voegt beide ontwikkelingswegen samen in één programma.

 

Het Rots en Waterprogramma kent vier thema's:

  • Zelfbeheersing
  • Zelfreflectie
  • Zelfvertrouwen
  • In actie kunnen en durven komen (dit thema is specifiek voor meisjes als vierde thema toegevoegd)

 

Het Rots & Waterprogramma omvat 10 lessen die ieder ongeveer 45 minuten duren. In de Rots & Watergroepen zitten maximaal 12 kinderen. Bij voldoende aanmeldingen worden de jongens en meisjes in aparte groepen ingedeeld. De Rots & Watertraining wordt voor verschillende leeftijden aangeboden. Kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar zitten bij elkaar in een groep en er is een groep voor kinderen met de leeftijd 12+. Voor de kinderen in de leeftijd 6,7 en 8 jaar is er een speciaal weerbaarheidsprogramma gemaakt genaamd Kiezel & Druppel. Klik hier voor meer informatie over Kiezel & Druppel.

 

De kosten voor het Rots en Waterprogramma zijn €242,00 (incl. 21% BTW) per kind. U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Meer informatie hierover vindt u onder de knop vergoedingen. U kunt zich opgeven voor deze cursus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u kunt zich telefonisch aanmelden via het telefoonnummer 072-572 64 48.