Parents' Skills is een cursus van vier avonden en eventueel een follow-up avond voor ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De avond is ook geschikt voor ouders en verzorgers van jongere kinderen die graag alvast hun kwaliteiten als ouder willen ontwikkelen. De deelnemers leren oplossingsgerichte vaardigheden voor de opvoeding van hun kinderen. Daarnaast krijgen de ouders de kans om een aantal belangrijke opvoedingsthema's te bespreken en leren zij hoe ze elkaar bovendien hoe zij elkaar als ouders in de opvoeding kunnen bekrachtigen en ondersteunen.

 

parentsskills

De doelen van Parents' Skills zijn:

  • ouders helpen in hun rol van opvoeder en hun zelfvertrouwen te vergroten;
  • het geven van praktische tips bij de dagelijkse opvoeding;
  • ouders de basisprincipes van oplossingsgericht opvoeden meegeven;
  • ouders inzicht geven in de vaak onbewuste mechanismen die bij de opvoeding een rol spelen.

 

De cursus Parents' Skills bestaat uit vier avonden van elk circa 2 uur. De eerste drie avonden vinden wekelijks achtereenvolgend plaats. De vierde en vijfde avond zit ieder drie weken tussen. Elke avond heeft een specifiek thema, namelijk:

 

  • Reageren op ongewenst gedrag van kinderen en uitnodigen tot positief gedrag;
  • Alle neuzen in de goede richting, het versterken van ouderlijke samenwerking;
  • Creatieve manieren om kinderen te helpen hun problemen op te lossen;
  • Wel of geen Straf? Kinderen coachen verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties
  • Effectief reageren en communiceren.

 

U kunt zich opgeven voor deze cursus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u telefonisch aanmelden via telefoonnummer 072-572 64 48. De kosten voor deze cursus zijn €145,20 (incl. 21% BTW) per persoon. Wanneer beide ouders zich aanmelden voor de training betalen zij gezamenlijk het bedrag van €242,00 (incl. 21% BTW). Er zitten minimaal 12 personen in een groep.

 

Deze cursus is ook uitermate geschikt om aan te bieden via scholen, kinderdagverblijven, of andere organisaties die zich bezighouden met het welzijn van families en/of kinderen. Voor de mogelijkheden kunt u telefonisch contact op nemen via telefoonnummer 072-572 64 48 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..