Wij bieden weerbaarheidstrainingen aan voor kinderen in de leeftijd van 6,7,8 jaar genaamd Kiezel en Druppelgroepen en Rots en Watergroepen voor kinderen van 9 tot 12 jaar en 12+. Hieronder kunt u per groep meer informatie terugvinden.

 

Kiezel en Druppel

Kiezel & Druppel is een weerbaarheidtraining die speciaal is gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar gebaseerd op de Rots & Water methode. De reden hiervoor is dat kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar zich gaan vergelijken met elkaar en ze het gevoel kunnen krijgen dat ze falen of minder kunnen ten opzichte van de andere kinderen om hun heen. Hierdoor kunnen ze hun zelfvertrouwen verliezen en zich slechter gaan voelen. De reactie hierop kan zijn dat ze overdreven hun best gaan doen om aardig gevonden te worden of juist het tegenovergestelde en ze zich gaan terugtrekken. Deze reacties kunnen weer leiden tot pesten. Het is dus van belang dat kinderen vertrouwen krijgen in zichzelf, aansluiting vinden bij de andere kinderen en zich kunnen verdedigen wanneer dit nodig mocht zijn. Het programma van Kiezel & Druppel kan kinderen helpen om dit te bereiken.

De training bestaat uit tien lessen van een uur met een specifiek thema voor groep 3 en
groep 4. De thema’s die o.a. aan bod komen zijn:

 

GraduateProgramStones

 • Houding
 • Ogen
 • Stem
 • Trots en eigenwaarde
 • Grenzen
 • Aanval en verdediging
 • Intuïtie
 • Samenwerken en vriendschap

 

De kosten voor het Kiezel & Druppel programma zijn €242,00 (incl. 21% BTW) per kind. U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Meer informatie hierover vindt u onder de knop vergoedingen. U kunt zich opgeven voor deze cursus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u kunt zich telefonisch aanmelden via het telefoonnummer 072-572 64 48. De training start zodra de groep vol zit.

 

Rots & Water

rotswater

Het Rots & Waterprogramma kan beschouwd worden als een weerbaarheidsprogramma, maar een dat zich onderscheidt van andere programma's door zijn meervoudige doelstelling en het brede pedagogische perspectief waarbinnen de training van weerbaarheid een wezenlijke, natuurlijke functie vervult. De ontwikkeling van de fysieke weerbaarheid is niet alleen doel op zich maar is vooral ook een middel om mentale en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Het programma is fysiek en wordt ondersteund d.m.v. korte groepsgesprekken waarin ruimte is voor zelfreflectie en het maken van korte opdrachten.

Jongens beschikken over een enorme dosis energie die uitnodigt, en soms dwingt, tot bewegen. Daarnaast is het zo dat de meeste jongens, vergeleken met de meeste meisjes, meer moeite hebben met het verwoorden van gedachten, gevoelens en emoties. Jongens volgen meer een fysiek-emotionele ontwikkelingsweg (zelfkennis door bewegen, doen, onderzoeken) Meisjes volgen meer een verbaal/rationeel-emotionele ontwikkelingsweg. (zelfkennis door reflectie en verbale communicatie). De psycho-fysieke didactiek van het Rots en Waterprogramma voegt beide ontwikkelingswegen samen in één programma.

Het Rots en Waterprogramma kent vier thema's:

 

 • Zelfbeheersing
 • Zelfreflectie
 • Zelfvertrouwen
 • In actie kunnen en durven komen (dit thema is specifiek voor meisjes als vierde thema toegevoegd)

 

Het Rots & Waterprogramma omvat 10 lessen die ieder ongeveer 45 minuten duren. In de Rots & Watergroepen zitten maximaal 12 kinderen. Bij voldoende aanmeldingen worden de jongens en meisjes in aparte groepen ingedeeld. De Rots & Watertraining wordt voor verschillende leeftijden aangeboden. Kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar zitten bij elkaar in een groep en er is een groep voor kinderen met de leeftijd 12+. Voor de kinderen in de leeftijd 6,7 en 8 jaar is er een speciaal weerbaarheidsprogramma gemaakt genaamd Kiezel & Druppel. Klik hier voor meer informatie over Kiezel & Druppel.

 

De kosten voor het Rots en Waterprogramma zijn €242,00 (incl. 21% BTW) per kind. U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding bij uw zorgverzekeraar. Meer informatie hierover vindt u onder de knop vergoedingen. U kunt zich opgeven voor deze cursus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of u kunt zich telefonisch aanmelden via het telefoonnummer 072-572 64 48.